Medium Şifremi Unuttum, Medium Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Seda

Forum TC
Forum Üyesi

Medium Şifremi Unuttum, Medium Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Medium, hem okuyucular hem de yazarlar için kaliteli içerik sunan, düşünce odaklı bir blog ve yayın platformudur. Makalelerden hikâyelere, denemelerden teknoloji analizlerine kadar pek çok içeriğe ulaşmak mümkün. Ancak bazen kullanıcılar, Medium hesabına giriş yapmak istediklerinde şifrelerini hatırlamayabilir. Bu oldukça yaygın bir durumdur ve Medium, bu gibi durumlar için basit ve güvenli bir şifre sıfırlama süreci sunar.

Bu yazıda, “Medium şifremi unuttum, nasıl sıfırlarım?” sorusunun adım adım cevabını bulacak, karşılaşabileceğiniz olası sorunlara dair çözümlerle donanacaksınız.

Medium Şifremi Unuttum, Medium Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır.png

🔐 Medium Hesap Yapısı Nasıldır?

Medium, kullanıcılarına farklı yöntemlerle hesap oluşturma ve giriş yapma seçeneği sunar. Bunlar:

1. E-posta ile giriş
  2. Google hesabıyla giriş
  3. Facebook ile giriş
  4. Apple hesabıyla giriş

Eğer hesabınızı doğrudan e-posta ve şifre ile oluşturduysanız, bu yazıdaki bilgiler tam size göre. Diğer sosyal medya ya da hizmetler üzerinden kayıt olduysanız, şifre sıfırlama o platform üzerinden yapılır.

🔄 Medium Şifre Sıfırlama Adımları (E-Posta ile Giriş Yapanlar İçin)

Adım 1: Medium Giriş Sayfasına Git

Tarayıcınızdan veya uygulamanızdan Medium’un giriş sayfasını açın:

👉 https://medium.com/m/signin

Karşınıza gelen ekranda “Sign in with email” yani “E-posta ile giriş yap” seçeneğini tıklayın.

Adım 2: E-posta Adresinizi Girin

• Medium hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresinizi girin.
  • Ardından “Continue” butonuna tıklayın.
Not: Medium, doğrudan şifre isteyen klasik sistemlerden farklı olarak “oturum bağlantısı” ile çalışır. Bu bağlantı, şifrenizi sıfırlamanızı da kolaylaştırır.

Adım 3: E-posta Kutunuzu Kontrol Edin

Medium, giriş yapmanız için e-posta adresinize bir bağlantı gönderir. Bu e-posta, genellikle şu başlıkla gelir:

“Sign in to Medium” ya da “Giriş yapmak için buraya tıklayın”
  • Bu bağlantıya tıklayarak hesabınıza doğrudan giriş yapabilirsiniz.
  • Eğer şifre sıfırlamak istiyorsanız, bu bağlantıdan sonra “Settings” (Ayarlar) sayfasına girerek şifre işlemlerine geçebilirsiniz.

🛠️ Medium Şifre Belirleme veya Sıfırlama (Gelen Bağlantı Üzerinden)

Eğer daha önce Medium’da bir şifre oluşturduysanız ve bunu unuttuysanız, aşağıdaki adımları uygulayarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz:
  1. Medium’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın.
  2. “Settings” (Ayarlar) bölümüne girin.
  3. Sayfanın alt kısmında “Account” (Hesap) kısmını bulun.
  4. Burada “Change your password” veya “Set a password” (Şifre belirle/sıfırla) gibi bir seçenek yer alır.
  5. Yeni bir şifre oluşturun ve onaylayın.
Bu işlemi yapabilmek için hesabınıza erişiminiz olması gerekir. Erişiminiz yoksa ve doğrudan şifre sıfırlama yapmak istiyorsanız aşağıdaki yöntemi deneyin.

📧 Doğrudan Şifre Sıfırlama Bağlantısı ile Şifre Yenileme

Medium klasik şifre sıfırlama yöntemini şu şekilde uygular:
  1. Aşağıdaki bağlantıya gidin:
    👉 https://medium.com/forgot-password
  2. Bu sayfada e-posta adresinizi girin ve “Submit” butonuna tıklayın.
  3. Medium, e-posta adresinize bir şifre sıfırlama bağlantısı gönderir.
  4. Gelen e-postadaki bağlantıya tıklayın ve yeni bir şifre oluşturun.
⚠️ Eğer Medium hesabınızı Google, Facebook veya Apple ile oluşturduysanız, bu bağlantıdan şifre sıfırlayamazsınız. Bunun yerine ilgili platformun şifre yönetim sayfasını kullanmalısınız.

❌ Hesabınıza Erişemiyorsanız Ne Yapmalısınız?

Eğer e-posta adresinize erişemiyorsanız ya da Medium’dan gelen mailler ulaşmıyorsa:
  • Spam/junk klasörünüzü kontrol edin.
  • E-posta adresinizin doğru yazıldığından emin olun.
  • Farklı bir hesap kullanmış olabileceğinizi gözden geçirin (Google ile mi giriş yaptınız?).
  • Tüm bunlara rağmen sorun yaşıyorsanız Medium destek birimine ulaşın:
    👉 https://help.medium.com

🧠 Şifrenizi Unutmamak İçin İpuçları

• Medium’a sosyal medya hesabınızla bağlanıyorsanız, o hesapların şifresini güvenli tutun.
  • E-posta ile giriş yapıyorsanız güçlü ama akılda kalıcı bir şifre kullanın.
  • Şifrelerinizi bir şifre yöneticisinde (Bitwarden, LastPass vb.) saklayın.
  • E-posta adresinize her zaman erişebileceğinizden emin olun.

📝 Sonuç: Medium Şifresi Sıfırlama Kolay ama Dikkat Gerektirir

Medium’un sade ve kullanıcı dostu yapısı, şifre sıfırlama işlemlerini de kolaylaştırır. E-posta adresinizle Medium’a kayıt olduysanız, birkaç adımda şifrenizi yenileyebilir ya da doğrudan e-posta bağlantısıyla giriş yapabilirsiniz. Ancak hesabınızı sosyal medya ya da Apple/Google ile oluşturduysanız, şifre işlemleriniz o platformlar üzerinden yürütülmelidir.

Özetle:
  • E-posta ile giriş yaptıysanız → https://medium.com/forgot-password adresinden sıfırlama yapın.
  • Google, Facebook ya da Apple ile giriş yaptıysanız → İlgili hizmetin şifresini sıfırlayın.

Konuyu görüntüleyenler