Linkedin Şifremi Unuttum, Linkedin Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?
Günümüzde profesyonel dünyada var olmanın en etkili yollarından biri, LinkedIn hesabına sahip olmak. İş arayanlar, kariyerini geliştirmek isteyenler, profesyonel bağlantılar kurmak isteyenler için LinkedIn vazgeçilmez bir platformdur. Ancak yoğun iş temposu içinde, tıpkı diğer çevrim içi hesaplarda olduğu gibi, LinkedIn şifresini unutmak da sık karşılaşılan bir durumdur.
Bu rehberde, “LinkedIn şifremi unuttum ne yapmalıyım?”, şifremi nasıl sıfırlarım? gibi sorularınıza adım adım yanıt bulacak, olası sorunlara karşı pratik çözümler öğreneceksiniz.

LinkedIn Hesap Yapısı Nasıldır?
LinkedIn'e şu yollarla kayıt olabilir ya da giriş yapabilirsiniz:
- E-posta ve şifre ile
- Google hesabı ile
- Apple hesabı ile
LinkedIn Şifre Sıfırlama Adımları (Adım Adım)
Adım 1: LinkedIn Giriş Sayfasına GitTarayıcınızdan veya mobil uygulamadan LinkedIn’in giriş sayfasına gidin:
Burada “Şifrenizi mi unuttunuz?” yazısına veya “Forgot password?” bağlantısına tıklayın.
Adım 2: E-posta Adresinizi Girin
- LinkedIn hesabınızla ilişkili e-posta adresini girin.
- Ardından “Şifre sıfırlama bağlantısı gönder” (Send Reset Link) seçeneğine tıklayın.
Not: E-posta adresinizi doğru girdiğinizden emin olun, aksi halde şifre sıfırlama bağlantısı gönderilemez.
Adım 3: E-postanızı Kontrol Edin
Girmiş olduğunuz e-posta adresine LinkedIn tarafından kısa sürede bir şifre sıfırlama e-postası gönderilir. E-posta şu bilgileri içerir:
- Şifre sıfırlama bağlantısı
- Bağlantının ne kadar süreyle geçerli olduğu (genellikle 24 saat)
- E-postayı açın
- Gelen bağlantıya tıklayın
Adım 4: Yeni Şifre Oluşturun
Şifre sıfırlama bağlantısına tıkladığınızda LinkedIn sizi yeni şifre belirleyebileceğiniz bir sayfaya yönlendirecektir:
- Yeni şifrenizi yazın (en az 6 karakter, büyük harf, küçük harf ve rakam içermesi önerilir)
- Şifreyi tekrar onaylayın
- “Şifreyi Kaydet” butonuna tıklayın
Yeni şifrenizi güvenli ve unutmayacağınız bir şekilde oluşturun. İki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, yeni şifreyle birlikte girişte telefon doğrulaması da istenebilir.
İşlem Tamamlandı!
Artık LinkedIn hesabınıza yeni belirlediğiniz şifreyle giriş yapabilirsiniz.
- Uygulamayı veya tarayıcıyı açın
- E-posta adresinizi ve yeni şifrenizi girin
Şifre Sıfırlama Sırasında Karşılaşılabilecek Sorunlar
1. E-posta Adresini Unutmak veya Yanlış Girmek
- Farklı bir e-posta adresiyle LinkedIn hesabı açmış olabilirsiniz. Farklı adresleri deneyin.
- Gmail, Outlook, Yahoo gibi birden fazla hesabınız varsa, hangisiyle üye olduğunuzu kontrol edin.
2. E-posta Gelmemesi
- Spam/junk/gereksiz klasörlerini kontrol edin.
- E-posta adresinizi doğru yazdığınızdan emin olun.
- E-posta sağlayıcınız LinkedIn maillerini engelliyor olabilir; bu durumda “linkedin.com” adresini güvenilir olarak işaretleyin.
3. LinkedIn Hesabı Sosyal Medya ile Bağlantılıysa
- Google veya Apple hesabı ile giriş yaptıysanız, şifre sıfırlama işlemi bu platformlar üzerinden yapılır.
- Google şifresi için: https://myaccount.google.com/security
- Apple şifresi için: https://appleid.apple.com/

Mobil Uygulamada Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır?
LinkedIn mobil uygulamasında da şifre sıfırlama işlemi yapılabilir:
- Uygulamayı açın
- Giriş ekranında “Şifrenizi mi unuttunuz?” seçeneğine dokunun
- E-posta adresinizi yazın
- Gelen e-postadaki bağlantıya tıklayarak yeni şifre oluşturun
Uygulama üzerinden yapılan işlemler de aynı şekilde güvenlidir ve kolaydır.
Şifrenizi Unutmamak İçin Öneriler
- Şifre yöneticisi (örneğin: 1Password, Bitwarden) kullanın
- Güçlü ve anlamlı bir şifre oluşturun (örneğin: Sifre2025!)
- LinkedIn hesabınıza iki adımlı doğrulama (2FA) ekleyin
- Düzenli aralıklarla şifrenizi yenileyin
Sonuç: LinkedIn Şifre Sıfırlamak Kolay ve Güvenlidir
LinkedIn şifrenizi unutmuş olmanız, hesabınıza veda edeceğiniz anlamına gelmez. Yukarıda anlattığımız adımları uygulayarak, birkaç dakika içinde hesabınıza yeniden erişebilirsiniz. Gerek e-posta yoluyla, gerek mobil uygulama üzerinden yapılabilen bu işlem hem güvenli hem de kullanıcı dostudur.
Özetle: