Video İzleyerek Günde 100 Dolar Kazan' Yalanını Test Ettim! Sonuçlar Şaşırtıcı... 🤔

Enes

CEO
Yönetici
Administrator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Selamlar herkese,

İnternette "sadece video izleyerek günde 100 dolar kazanın" diyenleri mutlaka duymuşsunuzdur. Bu iddia, gerçek olamayacak kadar iyi geliyordu. Merakıma yenik düştüm ve "acaba gerçekten oluyor mu?" diye sizin için bu işin derinliklerine dalmaya karar verdim.

Size para ödediğini iddia eden en popüler üç ücretsiz uygulamayı indirdim ve denedim. Şaşırtıcı bir şekilde, bazıları bir nevi işe yaradı, ama kesinlikle anlatıldığı gibi değil. Gelin, bu deneyimin sonuçlarına birlikte bakalım.

1. Uygulama: Freecash.com 🤑

Bu siteye ilk girdiğimde vaatler büyüktü. Sitelerinde oyun test etme, anket doldurma gibi şeyler öne çıksa da, "video izleyerek para kazanın" iddiaları da ortalıkta dolaşıyordu. Hatta sitelerinde ortalama bir kullanıcının dün 38$ kazandığı ve şimdiye kadar 50 milyon dolardan fazla ödeme yapıldığı yazıyordu. Bu, en umut verici olanıydı.

Deneyimim:Siteye üye oldum, her yeri didik didik ettim ama video izleyerek para kazanma ile ilgili tek bir görev bile bulamadım. 🤷‍♂️

Ancak, "şu mobil oyunu indir, oyna ve 10$ kazan" diyen bir görev gördüm. "Madem buraya kadar geldim, bari bunu deneyeyim" dedim. Telefonuma oyunu indirdim, biraz oynadım ve... Gerçekten de hesabıma 10 dolar yattı!

Sonuç:
✅ Freecash para ödüyor, bu doğru.❌ AMA video izleyerek değil. Oyun oynayarak veya anket doldurarak para kazanabilirsiniz. Video izleme vaadi, en azından benim için tamamen boş çıktı. Sadece oyun/anket görevleriyle ilgileniyorsanız, bir şans verebilirsiniz.

2. Uygulama: Swash Chrome Eklentisi 🕵️‍♂️

Sıradaki denemem, Swash adında bir Chrome eklentisiydi. Bu eklenti için iddialar daha da büyüktü: Sadece bu eklenti kurulu bir şekilde YouTube videoları izleyerek günde 120$'a kadar kazanma vaadi vardı.

Deneyimim:Eklentiyi Chrome'a kurdum. Olayı, size farklı web sitelerinde ve açtığınız yeni sekmelerde reklam göstermekmiş. Para kazanmak için ayarlardan "reklamları açmanız" gerekiyor. Ben de açtım ve internette gezinmeye, video izlemeye başladım. Sonra bekledim, bekledim...

Sonuç:📉 KOCA BİR HİÇ! Tek bir kuruş bile kazanamadım. Daha da kötüsü, sonradan okuduğuma göre, bir şeyler kazansanız bile paranızı çekmek için 30 gün beklemeniz gerekiyor. En korkunç kısmı ise, bu sırada eklenti arama geçmişinizden sosyal medya etkileşimlerinize, hatta ses kayıtlarınıza kadar çılgın miktarda veri topluyormuş!

Benim için kesinlikle UZAK DURULMASI GEREKEN bir uygulama. 🚩

3. Uygulama: Jumptask ve Manipülasyon 🤖

Bu sonuncu uygulama, video başına 2.20$'a kadar ödeme vaadiyle diğerlerine göre daha gerçekçi duruyordu.

Deneyimim:Jumptask adlı siteye girdim ve gerçekten de "video izleme" görevleri vardı. Heyecanla birine tıkladım. Bana bir dizi talimat verdi:

1. Aşağıdaki butona tıkla.
  2. YouTube'u aç ve arama çubuğuna "güvenlik kameraları" yaz.
  3. Kapal fotoğrafını gösterdikleri belirli bir videoyu bul ve tıkla.
  4. Videoyu sonuna kadar normal (1x) hızda izle.
  5. Tekrar bu sayfaya dön, sana vereceğimiz özel bir etiketi gir ve "Gönder"e tıkla.
Sonuç:Peki tüm bu zahmetli adımların karşılığı neydi dersiniz? Sadece BİR CENT (0.01$)! 🤦‍♂️

Dürüst olmak gerekirse, bu iş çok tekinsiz ve tamamen etik dışı. Bu, YouTube'un "izlenme sayılarını yapay olarak artırma" politikasının açık bir ihlali. Site, gerçek izleyici çekmek yerine, para için tıklayan insanları kullanarak videoların izlenmesini manipüle ediyor. Kesinlikle zamanınıza ve emeğinize zerre kadar değmez.

Nihai Karar: Peki Bu İşe Değer Mi?

Bu deneyimden sonra vardığım sonuç çok net:

İşe yarayan tek site Freecash oldu, o da video izleyerek değil, oyun oynama gibi farklı görevlerle para kazandırdı. Diğerleri ise ya bomboş çıktı ya da düpedüz veri avcısı ve manipülatördü.

Sonuç olarak: "Video izleyerek para kazanma" uygulamalarıyla ciddi bir para kazanmanız MÜMKÜN DEĞİL. Bu işten en fazla bir kahve parası çıkar, o da vaktinize acımazsanız.

Unutmayın, vaktiniz çok daha değerli. Onu gerçek beceriler öğrenmek veya daha somut ek gelir yöntemleri için harcamak çok daha mantıklı. 😉

Konuyu görüntüleyenler